1

This question already has an answer here:

I have set up vim on a new machine according to Vimlander-2-The-Quickening, but I keep running into the following errors when I open a file in command mode: :e /path/to/file, :vs /path/to/file, or :sp /path/to/file. Does anyone recognize these errors or resolved them?

Error detected while processing function <SNR>62_UseConfigFiles[26]..<SNR>62_Initialize[47]..<SNR>62_InitializePythonBuiltin:
line   23:
E887: Sorry, this command is disabled, the Python's site module could not be loaded.
Error detected while processing function <SNR>62_UseConfigFiles[41]..<SNR>62_UseConfigFiles_Python_Builtin:
line    6:
E887: Sorry, this command is disabled, the Python's site module could not be loaded.
I suspect there is something wrong with my shell config, but it's hard to identity the cause of the problem.

I suspect there is something wrong with my shell config and how it loads Python, but it's hard to identity the cause of the problem.

marked as duplicate by statox Jan 4 '18 at 16:02

This question has been asked before and already has an answer. If those answers do not fully address your question, please ask a new question.

  • it is a bug in one of your plugins, number 62 in the output of :scriptnames and possibly also to your python config. – Christian Brabandt Jan 4 '18 at 14:57
  • @ChristianBrabandt do you mean, /usr/local/Cellar/vim/8.0.1400_1/share/vim/vim80/plugin/spellfile.vim ? – robskrob Jan 4 '18 at 15:38
  • @ChristianBrabandt is there a plugin I can comment out in my vim setup that can help me avoid this? – robskrob Jan 4 '18 at 15:39
  • the spellfile plugin does not have a function called **InitializePythonBuiltin", at least not my version at $VIMRUNTIME/plugin/spellfile.vim. Are you sure, you checked Number 62 in the output of :scriptnames – Christian Brabandt Jan 4 '18 at 15:46

Browse other questions tagged or ask your own question.